Tips & recepten

Bouillabaisse met Noordzeevis

Benodigdheden: - voor 4 personen -

 

2 roodbaarsfilets

4 stukjes kabeljauw van 50 g

4 stukjes doornhaai van 50 g

4 tongscharfilets

1 zeebaars in filets

50 g handgepelde grijze garnalen

20 mosselen

2 eetlepels olijfolie

peper en zout

 

 

Voor de bouillabaisse:

 

2 ajuinen

1 wortel

½ bleekselder

2 venkelknollen

1 rode paprika

2 gr tijm

2 gr laurier

3 teentjes look

1 sinaasappel zonder schil

12 tomaten

4 eetlepels tomatenpuree

cayennepeper, paprikapoeder, saffraandraadjes

4 l visfumet

2 l kippenbouillon

 

 

Bereidingswijze : 

 

1. Reinig en was de groenten en snijd in kleine stukken. Verwarm de olijfolie in een kookpot. Bak de groenten, kruiden en look in de olijfolie. 

2. Snijd de sinaasappel en tomaten in stukken en laat meestoven met de groenten. Voeg de tomatenpuree toe en roer om. Voeg de visfumet en de kippenbouillon toe en laat opkoken. 

3. Verminder het vuur en laat 3 uur zachtjes sudderen, voeg 10 minuten voor het einde naar eigen smaak de specerijen toe. Zeef de soep en breng opnieuw tot tegen het kookpunt. 

4. Spoel alle stukken vis grondig onder koud water. Leg de vis in de soep volgens de dikte van het stuk (dikkere stukken eerst en op het einde pas de filets: deze hebben minder tijd nodig om gaar te worden). 

5. Voeg net voor het serveren de mosselen en garnalen toe. 

6. Serveer onmiddellijk met toast met aïoli (knoflookmayonaise).  

 

 

Alternatieve vissen:

 

kabeljauw, zalm, zeetong, tongschar, tarbot, griet, rog, heilbot, pladijs, koolvis, schelvis, pollak, leng, zalmforel, zeebrasem, meerval, tilapia, snoekbaars, Groenlandse heilbot, steenbolk, heek, nijlbaars, pangasius, rode poon, goudbrasem



Openingsuren

  • Di / Wo / Do / Vr
    08u30 - 12u30 / 13u30 - 18u00.
  • Zaterdag
    08u30 - 17u00.
  • Zondag
    10u00 - 10u30 (enkel afhalen bestellingen)