Tips & recepten

Griet met Asperges

Tip:

 

Griet is familie van de tarbot. Even goed maar wel wat goedkoper. Het smeuïge, smaakvol verfijnde witte visvlees vindt zijn gelijke niet. Lekker met gebakken bananen, asperges, voorjaarsgroenten.

 

 

Benodigdheden - voor 4 personen - 

 

4 grietfilets

1 bundel Mechelse asperges

15 cl room

muskaatnoot

een klontje boter

peper en zout

 

 

Bereidingswijze : (20 + 15 minuten)

 

1. Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.

2. Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes.

3. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe.

4. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel.

5. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.

6. Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende een 10-tal minuten in de stoompot of -oven.

7. Schep de griet op de borden.

8. Laat een klontje boter smelten in de saus.

9. Overgiet de vis met de saus, leg er de aspergepunten bij en serveer.



Openingsuren

  • Di / Wo / Do / Vr
    08u30 - 12u30 / 13u30 - 18u00.
  • Zaterdag
    08u30 - 17u00.
  • Zondag
    10u00 - 10u30 (enkel afhalen bestellingen)