Tips & recepten

Langoustines in ijskoud soepje

Tip:

 

De Italiaanse naam voor langoustine is scampo (meervoud scampi), maar in België gebruiken we deze naam voor reuzengarnalen, niet voor langoustines.

 

 

Benodigdheden - voor 4 personen – 

 

16 verse langoustines

1 sjalot

20 cl droge witte wijn

20 cl lichte room

4 primeurwortelen

100 g verse erwten (of diepvries)

1 bosje lente-ui

1 citroen

peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

 

1. Maak de langoustines schoon: breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Snijd het darmkanaal uit het vlees. Houd de staarten bij in de koelkast.

2. Maal de koppen en de pantsers van de langoustines even grof in de keukenrobot.

3. Bak de koppen en pantsers op hoog vuur in wat olijfolie gedurende 3 minuten.

4. Giet er de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken.

5. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten pruttelen. Peper en zout. Zeef de saus en laat afkoelen in de koelkast.

6. Stoom de langoustinestaarten gedurende 3 minuten. Besprenkel de staarten met goed wat citroensap, peper en zout. Dek af en houd bij in de koelkast.

7. Snijd de geschilde worteltjes in schijfjes of stukken. Stoom gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.

8. Plons de erwten in hard kokend gezouten water. Laat 5 minuten koken zonder deksel. Giet af en spoel met koud water.

9. Maak de lente-ui schoon. Snijd er het wit met 3 cm van het groen af. Plons gedurende een minuut in hard kokend water en spoel met koud water.

10. Verdeel de room over 4 diepe borden. Leg er de wortelen en de erwten in. Leg de langoustinestaarten in de borden. Werk af met de lente-ui en wat verse fijngesneden groen van de ui. Serveer ijskoud.



Openingsuren

  • Di / Wo / Do / Vr
    08u30 - 12u30 / 13u30 - 18u00.
  • Zaterdag
    08u30 - 17u00.
  • Zondag
    10u00 - 10u30 (enkel afhalen bestellingen)