Tips & recepten

Langoustines met tomaat en pesto

Tip:

 

Langoustine is een nichtje van de kreeft. In het Italiaans heten langoustines ‘scampi’. Langoustines hebben een zeer korte kooktijd. Ze zijn gaar in een wip. 

Je kan dit gerecht ook met scampi maken.

 

 

Benodigdheden: - voor 4 personen -

 

24 verse langoustines

4 tomaten

1 sjalot

1 teentje knoflook

olijfolie

peper en zout

 

Voor de pesto:

 

1 bosje verse basilicum

1 teentje knoflook

1 eetlepel pijnboompitten

1 eetlepel gemalen Parmezaan

5 cl goede olijfolie

peper en grof zeezout

 

 

Bereidingswijze:

 

1. Maak eerst de pesto. Doe de blaadjes van het bosje basilicum in de beker van de staafmixer. Voeg de grof gehakte knoflook en de pijnboompitten toe. Peper ruim. Voeg wat grof zeezout toe. Giet er de olijfolie over. Mix tot een glad papje is ontstaan. Voeg de gemalen Parmezaanse kaas toe en lepel die onder de pesto. Zet apart in de koelkast. 

2. Schil en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 

3. Maak de langoustines schoon: breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Trek er de staart uit. Snijd het darmkanaal uit het vlees. 

4. Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag. Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep ze uit de pan en houd even warm. 

5. Doe de gehakte sjalot en gehakte knoflook in de pan. Laat 2 minuten bakken op zacht vuur. 

6. Voeg de tomatenblokjes toe. Peper en zout. Laat 5 minuten bakken op hoog vuur zodat een mooie grove tomatensaus is ontstaan. 

7. Verdeel de tomaat over de borden. Leg er de gebakken langoustines op. Laat telkens een eetlepel pesto uitdruipen rond de langoustines. Serveer.



Openingsuren

  • Di / Wo / Do / Vr
    08u30 - 12u30 / 13u30 - 18u00.
  • Zaterdag
    08u30 - 17u00.
  • Zondag
    10u00 - 10u30 (enkel afhalen bestellingen)